Nieuws

Leerzaam evenement voor 10-jarig jubileum Stichting Hartslag voor Nederweert

Op zondag 21 april vierde de stichting Hartslag voor Nederweert haar 10 jarig bestaan met een leerzaam evenement in gemeenschapshuis Haaze-Hoof en op het Aerthijsplein in Ospel. Er waren demonstraties, een informatiemarkt, workshops, lezingen, kinderactiviteiten, livemuziek en een reanimeer-challenge voor teams! Het hoogte punt van de dag was de complete ‘nabootsing van een reanimatie‘. Vanaf de melding op de meldkamer tot aan het afvoeren van de patiënt via de ambulance. Hierdoor kregen de toeschouwers een goed beeld van alles wat er gebeurd tijdens een reanimatie oproep van Hartslag voor Nederweert.

10 Jaar Stichting Hartslag voor Nederweert: Vieren en Waarderen van Burgerhulpverleners"

Dit jaar vieren we het 10-jarig jubileum van Stichting Hartslag voor Nederweert, en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Ter voorbereiding op onze open dag op 21 april bieden we door middel van drie gesprekken een kijkje achter de schermen van het zijn van een burgerhulpverlener.

Jubileum: 10 jaar Stichting Hartslag voor Nederweert!

Stichting Hartslag voor Nederweert bestaat 10 jaar en dat verdient een groots feest op zondag 21 april. Samen met verenigingen, bedrijven, inwoners en de gemeente hebben we de afgelopen decennium veel bereikt. Trots kunnen we melden dat we nu 370 burgerhulpverleners en 54 AED's in de gemeente Nederweert hebben!

AED’s in Nederweert na 10 jaar vervangen, ‘de hartveiligheid is weer optimaal’

10 jaar geleden besloten een aantal bedrijven en verenigingen in onze gemeente om een AED aan te schaffen en aan te melden bij het landelijk oproepsysteem. Zij hebben de afgelopen tijd deze AED’s allemaal vervangen zodat de hartveiligheid weer optimaal is.

Nieuwe AED aan de Riet in Nederweert-Eind

In Nederweert-Eind werd geld ingezameld via crowdfunding voor het vervangen (levensduur is 8 à 10 jaar) van enkele AED’s in Nederweert-Eind en voor de aanschaf van een nieuwe AED zodat ook het buitengebied ‘hartveiliger’ wordt.

Herhalingsles - Maandag 10 juni 2024

Op maandag 10 juni organiseren wij een reanimatie-herhalingsles bij Vrienden van de Peel, Aerthijsplein 3 in Ospel. Om 19:00 uur gaan we van start met de herhalingsles. Meld je aan via info@hartslagvoornederweert.nl

Herhalingsles - Maandag 23 september 2024

Op maandag 23 september organiseren wij een reanimatie-herhalingsles in de Pestoeerskoel,, Sillenhoek 4 in Leveroy. Om 19:00 uur gaan we van start met de herhalingsles. Meld je aan via info@hartslagvoornederweert.nl

Informatieavond - Donderdag 16 oktober 2024

Op woensdag 16 oktober organiseren wij een Infoavond in de kantine van RKSVO, Houwakker 31, in Ospel. We starten om 19:30 uur Aanmelden kan middels een e-mail naar info@hartslagvoornederweert.nl

Basiscursus - Woensdag 30 oktober 2024

Op woensdag 30 oktober organiseren wij een basiscursus in de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 (navigatie instellen op Heerbaan 6) in Leveroy. We starten om 19:00 uur. Aanmelden kan via een e-mail naar info@hartslagvoornederweert.nl

Herhalingsles - Donderdag 7 november 2024

Op donderdag 7 november organiseren wij een reanimatie-herhalingsles bij Reigershorst, Pastoor Maesplein 13 in Nederweert-Eind. Om 19:00 uur gaan we van start met de herhalingsles. Meld je aan via info@hartslagvoornederweert.nl

Nieuwe AED aan de Hoebenstraat in Nederweert

Buurtvereniging Bosserstraat heeft een AED gekocht en deze aangemeld bij het landelijk oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Daarnaast hebben enkele buurtleden in afgelopen periode zich aangemeld als burgerhulpverlener nadat ze de informatie-avond en reanimatie basiscursus hebben gevolgd via Hartslag voor Nederweert.

Nieuwe AED opgehangen bij Installatiebedrijf Wiel Coolen BV

De afgelopen weken zijn er weer aan aantal ‘Automatische Externe Defibrillator‘, ofwel AED in de volksmond, opgehangen aan panden in de gemeente Nederweert. Hiermee is de dekking van het aantal AED’s weer verbeterd.

Informatieavond Hartslag voor Nederweert

Op woensdag 11 oktober organiseert Hartslag voor Nederweert een informatieavond in de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 Leveroy. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven door amulance zorg Limburg, over het reanimatie oproepsysteem en kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor het landelijk oproepsysteem Hartslagnu.nl

Doe mee voor een AED

In Nederweert-Eind loopt momenteel een crowdfunding voor het vervangen van enkele AED`s in Nederweert-Eind. Veel inwoners hebben inmiddels gedoneerd, maar ook de Seniorenvereniging in Nederweert-Eind heeft zich geroepen gevoeld om hun steentje bij te dragen en zien het belang van donatie zeker in. Er is €1,20 per lid gedoneerd. Zij hopen dat hun initiatief andere verenigingen of inwoners aanzet tot donatie. De stichting Hartslag voor Nederweert wil dan ook de Seniorenvereniging hartelijk bedanken voor de mooie gift. Inwoners van Nederweert-Eind kunnen nog altijd hun bijdrage storten op rekeningnummer NL23 RABO 0140 0042 03 t.n.v. Stichting Hartslag voor Nederweert o.v.v. Donatie AED Nederweert-Eind.

Smolenaers Constructie en Plaatwerk BV koopt AED

Smolenaers Constructie en Plaatwerk BV heeft een AED gekocht en deze aangemeld bij het landelijk oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Antoine Hekers en Annelies Terium van de stichting ‘Hartslag voor Nederweert’ hebben Harm Vlassak (BHV-er bij Smolenaers Constructie en Plaatwerk bv) bedankt voor dit geweldig initiatief. De stichting zal zorgen voor onderhoud en service wanneer de AED ingezet wordt bij een reanimatie. Door het aanmelden van deze AED bij het landelijk oproepsysteem van hartslagnu.nl kan deze worden ingezet bij een reanimatieoproep in de buurt.

Hartslag voor Nederweert ontvangt cheque van studenten Gilde Opleidingen Weert

Eerstejaars studenten van de Gilde Opleidingen (Retail & Sales Management) in Weert hebben een project uitgevoerd, waarbij geld opgehaald moest worden voor een goed doel, dat zij zelf uitgekozen hebben. Een van deze goede doelen is de stichting Hartslag voor Nederweert. Middels het verkopen van zelfgebakken wafels hebben zij een mooi bedrag van €452,- kunnen aanbieden aan de stichting. Op donderdag 26 Januari mochten namens de stichting Hartslag voor Nederweert Antoine Hekers en Marian Wijen de cheque in ontvangst nemen. Zij bedankten de studenten hartelijk voor dit mooie gebaar!

CVH Design koopt AED

Chris van Hugten van CVH Design, Winnerstraat 109 heeft een AED gekocht en deze aangemeld bij het landelijk oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Antoine Hekers en Annelies Terium van de stichting ‘Hartslag voor Nederweert’ hebben Chris van Hugten bedankt voor dit geweldig initiatief. De stichting zal zorgen voor onderhoud en service wanneer de AED ingezet wordt bij een reanimatie. Door het aanmelden van deze AED bij het landelijk oproepsysteem van hartslagnu.nl kan deze worden ingezet bij een reanimatieoproep in de buurt.

Burgerhulpverlener netwerk niet meer dekkend

Reanimatieoproepsysteem Hartslagnu is veel vrijwilligers kwijt. Net als in de rest van het land, zien we ook in Nederweert na de corona-periode een schrikbarende terugloop van burgerhulpverleners. Hierdoor is ons netwerk niet meer dekkend. Wij maken ons grote zorgen en doen daarom deze dringende oproep: Aan iedereen die in afgelopen jaar/jaren geen herhalingsles meer heeft gevolgd. Er zijn nieuwe datums voor herhalingslessen!!! Aan iedereen die in afgelopen jaar/jaren een herhalingsles heeft gevolgd, maar vergeten is om zijn gegevens aan te passen en daardoor niet meer opgeroepen wordt. (denk ook aan het aanpassen van telefoonnummer of mailadres i.v.m. bereikbaarheid) Aan iedereen die al vaker heeft gedacht om zich aan te sluiten bij het landelijk reanimatie oproepsysteem. Er zijn nieuwe datums voor informatie avonden. Je bent van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op via info@hartslagvoornederweert.nl

Nieuwe AED bij Café ’t Verschil in Nederweert-Eind dankzij stichting GHWF

Wij zijn de Stichting Gries Hej WindFonds ontzettend dankbaar voor de donatie van een AED, welke aan vervanging toe was. Deze AED hangt op de gevel van Café ’t Verschil aan het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind. Dhr. Jos Thijssen heeft namens de Stichting Gries Hej WindFonds de AED overgedragen aan Marian Wijen van de stichting Hartslag voor Nederweert. Hiermee levert de Stichting GHWF een bijdrage tot de realisatie en het in stand houden van een dekkend netwerk van AED`s met name in Nederweert-Eind.

Cheque ontvangen namens de Rabobank

Namens de Rabobank is er een cheque uitgereikt aan de Stichting Hartslag voor Nederweert. Hiermee levert de Rabobank een bijdrage aan de realisatie van een dekkend netwerk van vrijwilligers en AED`s. Wij bedanken de initiatiefnemer en de Rabobank voor deze mooie donatie.

Rabo Clubsupport

Dankzij jullie stemmen in de Rabo ClubSupport campagne hebben wij het mooie bedrag van € 422,05 ontvangen. Heel erg bedankt voor al jullie stemmen!

Gulle gever schenkt AED

Nederweert is weer een stukje veiliger geworden! Buurtschap Schoor heeft sinds kort een nieuwe AED waardoor er een betere dekking is gerealiseerd. Hartslag voor Nederweert is de gulle gever heel dankbaar.

Bij Kampeerderij de kaaienwaaier in Ospel hangt een AED

Kampeerderij de Kaaienwaaier op Waatskamp 19 heeft een AED gekocht toen ze vorig jaar de camping overgenomen hebben. Deze hebben ze aangemeld bij het landelijk oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Marian Wijen en Annelies Terium van de stichting ‘Hartslag voor Nederweert’ hebben Miranda en Debby bedankt voor dit geweldig initiatief.

Informatie-avond Hartslag voor Nederweert, ‘Als elke seconde telt’

In de gemeente Nederweert hangen 52 AED’s die ingezet kunnen worden bij een reanimatie oproep maar hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Veel vrijwilligers..Vandaar dat wij deze informatie extra onder de aandacht willen brengen. [KLIK OP DE TITEL OM HET VOLLEDIGE ARTIKEL TE OPENEN]

AED Bredeweg Nederweert verplaatst

De AED van de Bredeweg heeft een nieuwe plek gekregen. De AED hangt nu aan het schuurtje bij Bredeweg 8. Goed bereikbaar op de splitsing Bredeweg en Kerneel. Aangesloten vrijwilligers krijgen bij een reanimatie een oproep met daarbij het adres waar de AED hangt maar voor iedereen die aangesloten zijn als burgerhulpverlener bij Hartslagnu is het goed om komende dagen even langs te wandelen zodat je weet waar de AED hangt.