34e AED voor Buurtvereniging "Onder Ons"

Written by: Luke Hekers

Tijdens een gezellige brunch van buurtvereniging “Onder Ons” uit Ospel heeft Edwin Dirks zondagmiddag een AED voor hun buurt officieel overhandigd aan de stichting Hartslag voor Nederweert. Met deze 34e AED is de dekking in het buitengebied van de gemeente Nederweert weer een stukje verbeterd.

 

Buurtvereniging Onder Ons

 

Buurtvereniging “Onder Ons” heeft samen met initiatiefnemer Edwin Dirks een rondgang in de buurt gemaakt om geld op te halen. Ruim 90% heeft een bijdrage gedaan waarmee de financiering van een AED snel rond was. Alle leden en niet-leden waren dan ook van harte welkom tijdens de brunch. “Als het goed bevalt, mogen ze  lid worden van de buurtvereniging maar de AED is er natuurlijk voor iedereen“, aldus Edwin Dirks.

 

Antoine Hekers (voorzitter van Stichting Hartslag voor Nederweert) nam de AED in ontvangst. “De AED blijft van de buurt om de betrokkenheid bij de AED te behouden. De stichting zal zorgen voor een stukje onderhoud en service als de AED gebruikt is“, aldus Antoine. Nederweert telt inmiddels 34 AED’s waarvan 13 in Ospel. Er zijn nu in totaal 303 vrijwilligers aangesloten bij de stichting Hartslag voor Nederweert, 106 hiervan wonen in Ospel. Daarnaast zijn er nog eens 62 vrijwilligers die als werkadres Nederweert hebben aangegeven. “Met in totaal 365 vrijwilligers hebben we zeker in de kernen een goede dekking. Voor het buitengebied geldt nog altijd een magere dekking en is extra inspanning vereist.”


Bron: Nederweert24