Voetbalclubs Gemeente Nederweert steunen Hartslag voor Nederweert.

Written by: Luke Hekers

Als je tegenwoordig de voetbalvelden oploopt van de Gemeente Nederweert, kijk dan eens goed rond of je het sponsorbord ziet van “Hartslag voor Nederweert”.

Sponsorbord

 

Het was Jacques Verlaek van SV Leveroy die met het initiatief kwam om als club een bord voor Stichting Hartslag voor Nederweert te sponseren. Tijdens een zusteroverleg tussen de 4 voetbalclubs van de Gemeente Nederweert: Eindse Boys, Merefeldia, R.K.S.V.O. en SV Leveroy, werd het initiatief gedeeld en door de overige clubs ook opgepakt.

 

Bij alle clubs hangt een AED die gekoppeld is aan het AED netwerk van Hartslag NU. Via Hartslag Nu gaat bij een 112 melding een oproep naar alle burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer om of een AED op te halen of om een reanimatie te starten.

 

Al meerdere malen is er gebruik gemaakt van de AED op de diverse voetbalvelden. Vorig jaar september is er op het voetbalveld van R.K.S.V.O. door diverse leden van de club, die tevens als burgerhulpverlener actief zijn, levensreddende handelingen verricht na hartfalen, waardoor een man van 51 jaar het geluk heeft mogen hebben, dat hij het nog na kan vertellen.

 

Dankbaar is de Stichting Hartslag voor Nederweert dan ook met het initiatief van de voetbalclubs van de Gemeente Nederweert.