Burgerhulpverlener, heb jij de HartslagNu app al gedownload?

Written by: Luke Hekers

HartslagNu logo

Op 25 september 2015, tijdens de 10e reanimatie-estafette in Sittard-Geleen is door mevrouw Marleen van Rijnsbergen, Gedeputeerde Werk en Welzijn van de Provincie Limburg officieel de HartslagNu App gelanceerd. Voorlopig is de App alleen voor inwoners van Limburg te downloaden, medio oktober voor de overige regio’s in Nederland.

Hieronder vindt u een korte beschrijving hoe de App optimaal ingezet kan worden. Wij verwachten dat met de introductie van de App de effectiviteit van de burgerhulpverlening verder zal toenemen.

Naast alarmering via de App blijft alarmering via een SMS bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een SMS op basis van het opgegeven adres (of adressen).
 

Beknopte handleiding HartslagNu app

 

Voordelen van alarmering per app

 

  1. U wordt alleen gealarmeerd als u ook daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer bent.
  2. U wordt alleen gealarmeerd als u binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunt zijn. (rekening houdend met een snelheid van 15km/uur)
  3. De App houdt rekening met de lokale infrastructuur en toont u de route naar AED/slachtoffer.

​​​​

Hoe werkt de HartslagNu app?

 

De App gebruikt de locatie informatie van uw smartphone om uw huidige locatie te bepalen. Deze data wordt naar het HartslagNu systeem gestuurd, waar deze informatie wordt gebruikt om die hulpverleners te alarmeren die ook daadwerkelijk binnen 6 minuten bij een reanimatie situatie kunnen zijn.

 

Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden. Dit vergroot de kans dat u de oproep meteen ontvangt en direct gehoor kunt geven aan de oproep.

 

Hoe gaat een oproep via de App in zijn werk?

 

Als u een pushbericht met een oproep heeft ontvangen kunt u op dit bericht tikken. U komt dan in de App terecht waar de routebeschrijving naar de AED en het slachtoffer zichtbaar wordt.

 

Tevens komt in de App een metronoom beschikbaar. Deze geeft het tempo aan waarin iemand gereanimeerd moet worden.

 

Wat heeft u nodig om de App te kunnen gebruiken?

 

Om de HartslagNu App te kunnen gebruiken zijn enkele zaken noodzakelijk:

 

  • Smartphone met IOS of Android     (besturingssysteem)
  • GPS ingeschakeld                          (verbruik is minimaal)
  • Internetverbinding                          (om uw locatie door te kunnen sturen naar het systeem)

 

Om de App te kunnen downloaden is een smartphone noodzakelijk. Van welk merk is niet van belang, echter het IOS of Android besturingssysteem is noodzakelijk. Om uw locatie te kunnen bepalen is het noodzakelijk dat u de GPS van uw smartphone heeft ingeschakeld. Als de GPS uit staat, kan de App u niet traceren. Het is aan te raden om Wifi in te schakelen, ook al gebruikt u deze niet. Zo wordt uw locatie sneller getraceerd en zal de batterij van uw smartphone langer meegaan.

 

Mocht u geen gebruik maken van de App, wordt u per sms gealarmeerd op basis van het opgegeven adres (of adressen) in uw account.

 

U vindt de App onder de naam Hartslagnu in:

NaamApple