AED op De Kerneel aangeboden aan stichting Hartslag voor Nederweert

Written by: Luke Hekers

 

AED-Kerneel-Hartslag-Nu-Nederweert-1.jpg

Nederweert is weer een stukje veiliger geworden! Buurtschap de Kerneel heeft sinds zaterdagochtend een eigen buurt-AED waardoor er een betere dekking is gerealiseerd.

Samenwerking
De behoefte voor meer veiligheid dicht bij huis was er al een tijdje. Daarom hebben afgelopen mei Buurtvereniging Kerneelhoven, Stichting Hartslag voor Nederweert en Basisschool De Kerneel de handen in elkaar geslagen en zijn een Crowdfunding gestart.

 

Aansluitend zijn alle bewoners in de directe omgeving benaderd en geïnformeerd over het initiatief. Door een groot enthousiasme was aan het einde van de actie-maand het bedrag bereikt. Ruim 140 gulle gevers droegen hun steentje bij. Als kers op de taart heeft de basisschool voorzien in mankracht en materialen voor de opstelling.

Overdracht
Zaterdagochtend is de AED feestelijk overgedragen aan Stichting Hartslag voor Nederweert. De stichting gaat voor het verdere onderhoud en beheer van de apparatuur zorgen. Na ieder gebruik wordt de apparatuur dan weer gecontroleerd en klaar gemaakt voor een volgende keer.

Zelf bijdragen
Ruim 300 vrijwilligers zijn reeds aangesloten bij het reanimatieoproepsysteem. Er is een goede dekking bij een reanimatie oproep. Voor de nieuwe woonwijken en buitengebieden is de stichting nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Voor vragen/informatie en aanmelden voor de jaarlijkse herhalingsles: www.hartslagvoornederweert.nl.

Infoavond
Op 7 oktober is er weer een informatieavond bij Haaze-Hoof in Ospel. Belangstellende kunnen hier gratis aan deelnemen.