Woensdag 15 april - Informatieavond bij RKSVO te Ospel

Written by: author->display_name; ?>

Op woensdag 15 april organiseert Hartslag voor Nederweert een informatieavond in de kantine van RKSVO te Ospel. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over het reanimatie oproepsysteem en kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor Hartslagnu.nl

Ook is deze avond zeer de moeite waard voor de vrijwilligers die al langere tijd actief zijn via hartslagnu.nl. Goed om alle informatie nogmaals te horen, nieuwe ontwikkelingen te volgen of om vragen te stellen.
 
Bij plotselinge hartstilstand (een circulatiestilstand) is het noodzakelijk dat binnen 6 minuten hulp wordt verleend. Niet altijd is binnen die tijd een ambulance aanwezig. Vandaar dat het vrijwilligersproject Burger Hulpverlening Limburg zo belangrijk is. Dankzij de inzet van ca. 300 vrijwilligers in de gemeente Nederweert, kan er sneller hulp geboden worden aan mensen met hartcirculatieproblemen.
 
Wanneer kun je meedoen?
•als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat en/of AED bedieningscertificaat of wanneer je daar gratis voor wilt worden opgeleid;
•als je een bijdrage wilt leveren in de burgerhulpverlening, vrijwilliger wilt worden en mensenlevens wilt redden;
•als je geïnteresseerd bent hoe een en ander te werk gaat, maar (nog) geen vrijwilliger wilt worden;
•als je al langer als vrijwilliger aangesloten bent en op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen rondom AED’s, reanimaties, oproepsystemen etc.
 
Kom op woensdag 15 april om 19.30 uur naar de RKSVO, Houwakker 31 te Ospel. Je hoeft je van tevoren niet op te geven en deelname is gratis. Wil je je aanmelden als deelnemer, neem dan een identiteitsbewijs mee!