Geldigheid reanimatiecertificaat

Written by: Luke Hekers

Na een periode waarin geen herhalingslessen konden plaatvinden, hebben nu weer veel mensen een herhalingsles gevolgd.

Voor degene die het nog niet gelukt is, blijft het reanimatiecertificaat voorlopig nog geldig en mensen die aangesloten zijn bij het reanimatieoproepsysteem zullen dan ook gewoon opgeroepen worden.

Hopelijk lukt het op korte termijn om een herhalingsles te volgen.

Mochten er nog vragen zijn, mail dan gerust met Hartslag voor Nederweert via info@hartslagvoornederweert.nl

 

We hebben hieronder de informatie van HartslagNu op een rijtje gezet.

Mochten er nog vragen zijn, mail dan gerust met Hartslag voor Nederweert via info@hartslagvoornederweert.nl

 

 

Per 4 januari 2021 hebben reanimatiecertificaten van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Europese Reanimatie Raad (ERC) geen geldigheid meer. Op het certificaat vind je in plaats van de geldigheidsdatum de datum waarop je de cursus hebt gevolgd.

Op het moment dat je een reanimatietraining hebt gevolgd, voldoe je aan de eisen om goed te kunnen reanimeren. Hoelang je hierin bekwaam blijft, hangt af van hoe vaak je daadwerkelijk reanimeert of oefent. Dit is voor iedereen dus anders. Daarom hebben de Nederlandse Reanimatie Raad een de Europese Reanimatie Raad besloten geen geldigheid meer op de certificaten te zetten.

 

Volg regelmatig opfristrainingen

Het is belangrijk om gedurende het jaar korte opfriscursussen te volgen om je vaardigheden te trainen. De Nederlandse Reanimatie Raad raadt aan om in ieder geval elk jaar een opfristraining in de basale reanimatie te volgen. En elke twee jaar een opfristraining in gespecialiseerde reanimatie te volgen. Heeft er meer dan een jaar tussen gezeten? Dan is het noodzakelijk om weer een basistraining te volgen.

 

Wat vul ik in bij HartslagNu?

In je HartslagNu-account vul je in tot wanneer je scholing geldig is. Nu er vanaf 4 januari geen geldigheidsdata meer op de certificaten worden gezet, kun je de geldigheid met 1 jaar vooruitzetten vanaf je scholingsdatum. Dus volg je een cursus op 25 januari 2021, dan vul je bij HartslagNu in dat je scholing geldig is tot 25 januari 2022.

 

Trainen tijdens de coronacrisis

Wij begrijpen dat het nu tijdens de coronacrisis lastig is om een scholing te volgen. Daarom hebben wij besloten ons beleid hierop tijdelijk aan te passen. Iedereen met een verlopen scholing houden wij actief in ons oproepsysteem. Volg wanneer dat weer kan een reanimatiecursus, zodat je goed getraind blijft.

 

Lees ook het nieuwsbericht op de website van de NRR >>