10 Jaar Stichting Hartslag voor Nederweert: Vieren en Waarderen van Burgerhulpverleners"

Written by: Luke Hekers

#1.PNG

Dit jaar vieren we het 10-jarig jubileum van Stichting Hartslag voor Nederweert, en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Al een decennium lang werken we samen met inwoners, verenigingen, bedrijven en de gemeente aan het plaatsen van AED's en het bevorderen van burgerhulpverlening in zowel de dorpskernen van Nederweert als het uitgestrekte buitengebied. Hierdoor kan er snel gereanimeerd worden wanneer dat nodig is.

Op zondag 21 april organiseren we een actieve en informatieve dag voor jong en oud rondom het Aertheijsplein in Ospel, waarbij de burgerhulpverlener centraal staat. Veel inwoners en hun familie hebben dankzij deze helden veel te danken. Het hoogtepunt van de dag is een demonstratie van een 112-melding met alle details.

Ter voorbereiding op 21 april bieden we door middel van drie gesprekken een kijkje achter de schermen van het zijn van een burgerhulpverlener:

#1 In gesprek met Marielle Geraets en Stefan Douven

#2 In gesprek met Helma Poel en Peter Wijen

#3 In gesprek met Theo Sijben en Jean-Paul Parren